Jornada Casa Massot-Dalmases de Cervera. Passat, present i futur. Seguim sumant!

El passat dissabte 20 de setembre, amb motiu de la 38a edició de la Setmana Cultural Isagoge, la setmana cultural de Cervera, la Fundació Casa Dalmases juntament amb el Museu de Cervera va organitzar una jornada a la Casa. Esperàvem aplegar una trentena de persones i vam ser més de cent! Veïns, investigadors, amics, familiars…vinguts d’arreu del país.

La jornada, que va començar a les 9.30h va ser una oportunitat per redescobrir la casa Massot- Dalmases, i hi van participar moltes persones de forma desinteressada, i amb la intenció de compartir vivències, feina, descobriments, documents, art, experiències…

Vam comptar amb la presència del Sr. Ramon Royes, paer en cap de la ciutat de Cervera i de la Sra. Carme Bergés, directora del Museu Comarcal de Cervera amb qui es va programar la jornada.

IntroduccióLes xerrades van ser molt diverses i cadascú va aportar allò que el vinculava a la casa:

  • El Sr. Serra Dalmases, nét de l’últim habitant de la casa, ens va explicar, de forma entranyable, els seus records, i va passejar-se per la casa, acompanyat de tota la família.

Sr Serra Dalmases

  • La historiadora Sra. Mercè Gras va fer una ponència on va mostrar tots els detalls històrics que relacionen la família i la guerra de Successió.Mercè Gras
  • La Sra. Laia de Ahumada, ens va fer una passejada per la família Massot-Dalmases a través de la seva documentació.

També vam poder gaudir de l’art que hi ha en aquesta casa, de mà del Sr. Juvenal Salcedo, arquitecte, que ens va mostrar els espais i les imatges de la casa a través de les seves diapositives amb un muntatge d’ombres xineses espectacular! I la Sra. Olga Olivera, professora de l’Institut La Segarra, juntament amb la Sabela Vázquez i la Noemí Tous, alumnes de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida, que van compartir amb tots el projecte artístic-educatiu que es va desenvolupar amb alumnes d’ESO i usuaris del C.O. l’Espígol a la Casa Dalmases el curs passat. Ens van mostrar l’exposició que van fer dins la casa amb les obres de cada alumne curosament explicades.

A la tarda el Sr. Xavi Casanovas ens va contextualitzar el projecte de la Fundació dins l’actualitat de la crisi, i com a exemple de noves propostes d’economia social que van sorgint al llarg del territori. Per acabar, la Sra. Belén Jurschik va oferir una visita guiada per les noves instal·lacions de l’Obrador de Cervesa i un tast de la cervesa que s’hi produeix abans de cloure la jornada.

Belen i XaviUn cop més la Casa Dalmases es va omplir de vida, d’art, de records, i tot plegat va donar una nova empenta al projecte amb nous reptes i il·lusions per seguir avançant.

Agraïments especials a la Laia de Ahumada (http://laiadahumada.blogspot.com.es/), per tota la seva dedicació en la recerca i coordinació de la jornada i a totes les persones implicades en l’organització de l’acte.

Una resposta a “Jornada Casa Massot-Dalmases de Cervera. Passat, present i futur. Seguim sumant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s