La família Massot-Dalmases a través de la seva documentació

A la jornada del 20 de setembre, la Laia de Ahumada ens va fer tota una explicació de la Història de la casa i de la família Massot- Dalmases. La Laia, que en el seu blog escriu aquestes paraules: “Em vaig enamorar de la casa Massot-Dalmases, del seu passat i del seu present, només veure-la, i això em va portar a cercar la documentació familiar i a oferir-me a la Fundació Casa Dalmases per rescatar-la de l’oblit, recuperant així el desig dels seus propietaris que, durant segles, van saber estimar la seva història salvaguardant la seva documentació. ” ens anirà desgranant a poc a poc els continguts de la seva recerca, i els podrem anar llegint a la web.

Aquí de moment la primera entrega!

…………………………………………………………………………………………………………………..

El fons Massot- Dalmases

El fons Llinatge Massot-Dalmases el forma la documentació produïda i aplegada per les famílies Massot-Dalmases. Dels Dalmases, només hi trobarem la documentació familiar de la branca que emparentà amb els Massot. El fons també inclou documentació d’altres famílies emparentades, particularment dels Tarragona, Romeu i Finestres.

L’Arxiu de la família Massot fou heretat, juntament amb el seu patrimoni, per la família Dalmases, i conservat a la casa del carrer Major, 87-89, de Cervera. Ha sofert diverses pèrdues al llarg dels temps, entre elles la de la documentació de la baronia del Bullidor.

En ser venuda la casa, l’any 1984, el sr. Faust Serra de Dalmases va recollir i conservar la documentació en el seu domicili. La documentació d’interès per a la ciutat de Cervera la va donar a l’Arxiu Històric Comarcal de Cervera (Col·lecció Faust de Dalmases i de Massot). El fons documental el va oferir en donació a la Generalitat de Catalunya, segons contracte signat a Barcelona l’1 d’octubre de 2001. Segons aquest contracte el fons havia de ser restaurat, descrit i digitalitzat a l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). Un cop efectuats els esmentats treballs, el fons va retornar a la ciutat de Cervera i està custodiat a l’Arxiu Històric de la ciutat. L’Arxiu Nacional de Catalunya conserva una còpia digital que es pot consultar on-line, que consta d’una unitat d’instal·lació que conté 10.997 imatges de 952 documents en paper, i 52 pergamins (ANC-61-T).

Laia de Ahumada

Link per consultar la documentació on-line de l’ANC.

 

Una resposta a “La família Massot-Dalmases a través de la seva documentació

  1. Hola me dic neus agelet charles i vinc de la familia damasses i romeu eren els meus besavis i fent una mica de llinatge vaig veure que venia de una gran familia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s