Recollint el Taller de memòria oral de cicle “Retorn als orígens”

El passat 18 de juny vam cloure el Taller de memòria oral del cicle Retorn als Orígens. El taller s’ha fet conjuntament a la Casa Duran i Sanpere (seu del Museu Comarcal) i a la Casa Dalmases de Cervera.

La primera sessió es va fer a la Casa Duran i Sanpere, on vam realitzar una visita guiada i una introducció a la seva història d’aquestes dues cases. Després d’una part teòrica sobre la memòria oral i la metodologia a seguir, vam definir un àmbit de treball, l’objectiu i la forma de dur-lo a terme. A fi de tenir una visió conjunta es va proposar fer una entrevista col·lectiva a persones conegudes de Cervera que poguessin aportar dades de les cases, els seus residents i el context històric en el que s’ubiquen. Els mateixos alumnes es van encarregar de fer una prospecció de possibles informants.

La segona sessió es va fer a la Casa Dalmases i va consistir en l’enregistrament de l’entrevista col·lectiva acordada i una taula rodona amb 4 persones informants i 2 entrevistadores (Montse Graells, Laia de Ahumada). Vam tenir també una cinquena persona informant que alhora participava en el taller. Les alumnes del taller van tenir la possibilitat de participar en les entrevistes en un torn obert de preguntes, en el qual van participar molt activament, mostrant en tot moment molt interès.

Resta ara recollir els ressons del Taller, seguir buscant informació sobre aquells punts que interessaven i no han quedat prou clars, i concloure el treball realitzat.

Amb aquest Taller tanquem el cicle “Retorn als orígens” en l’edició d’enguany. Estudiarem la possibilitat de fer a la Isagoge de Cervera del proper setembre, una nova sessió conjunta de tots els tallers on puguem presentar un tast dels treballs realitzats.

Per les coneixences, les descobertes, les bones estones,… per tot plegat esperem en un futur poder organitzar nous “Retorns als orígens”, que ens permetin seguir apreciant el que tenim i desvetllant  la nostra creativitat.

taller memoria oral retorn als origens 1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s